Kockarna i Malmö/Skåne

Ola Fagerstrand

ola_1.jpgEfter att gått ut Hotell & Restaurangskolan 1996 har Ola jobbat på en hel del restauranger i Sverige, Norge och Danmark. Allt från välkända hotell till små krogar på fina turiststråk.

Med sin målmedvetenhet som bl a givit honom VM silver och två SM guld i simning vet Ola vad han vill, och det speglar av sig i allt han gör.

Efter 10 år av infångade influenser från såväl kök som servis, driver Ola nu matlagningsstudion Drottningtorget 4  i Malmö, där han kommer att hålla i allt från vin, mat och choklad provning till konferenser och olika sorters team-building aktiviteter.

Ola tycker att just kontakten med sina gäster är den avgörande saken, det är därför det är så trevligt att komma hem hos folk och laga riktigt bra och god mat.

Mattias Lundahl

Mattias LundahlMattias är utbildad kock och dessertkonditor. Han har tävlat i kallskänks SM samt dessert SM och har kommit på andra plats i Årets Konditor 2003 och 2004. Mattias kom på andra plats i Årets Mötes Måltid 2006 och sitter som ledamot på Svenska Kockars Förening.

Han har haft turen att gå på utbildningar på Valrhonas choklad, karamell och dessertskola och har haft Jan Hedh som läromästare.

Mattias har jobbat som köksmästare på Hotell Rusthållargården i Arild, Restaurang Hipp och Min Brors krog i Malmö. Mattias har haft möjligheten att göra en kort ”seyor” på två stjärniga restaurang Le Manoir Aux Quat Saison utanför Oxford i England. Under sin studietid fick Mattias möjligheten att göra praktiktjänst på bl.a. Operakällaren, NK konditoriet samt Vetekatten i Stockholm.

Som ni kanske förstår så har Mattias en enorm passion för choklad och desserter men är en även en fantastisk kock när det kommer till ”vanlig” gourmetmatlagning. Han har en förmåga att blanda in choklad och andra ”dessertliknande” influenser i förrätter och varmrätter. Mattias brinner för att överraska sina gäster med spännande smakupplevelser där smaken är något utöver det vanliga!

Jimmy Brorsson

jimmy.jpgFrederiks Have i Köpenhamn.  Jimmy praktiserade även på stjärnkogen Tyvenkokkenhanskoneoghendeselsker. Han har tagit fram recept och serveringsförslag till Pilefood:s receptfoldrar. Sommaren 2006 mottog Jimmy Stora Milko - priset av Werner Vögeli.

Under tiden i branschen har han hunnit med flera gästspel och kurser med Janne Hedh och Johan Sandelin, och även suttit i juryn när Svenska militärkocklandslaget mötte Team Milko.

Jimmy ska tävla i årets vassaste kock i Stockholm i september  2007.

Christoffer Carlsmose

christofer.jpgChristoffer Carlsmose åkte vid 15 års ålder till Tyskland (Harzen-Seezen) och jobbade som commies på Hotellet Der Golden Löwe.

Efter tyskland så gick han HR gymnasiet på Ester Mosessons gymnasiet i Göteborg och har sedan dess jobbat på restauranger som Sjömagasinet, Tanumshedes Gästgiveri, Västr Piren, Ahlströms  Pir och Hotell Eggers i Göteborg.

2001 flyttade Christoffer till Köpenhamn där han förkovrade sig ytterligare på krogar som Kommendanten (2 stjärnor Guide Michelin), Le sommillier, Den lille fede, Dangle´terré, M/S Queen.

Västkustkille som han är, så  ligger fisk och skaldjur varmt om hjärtat, även färska örter, viner och kött från ekologiskt satsande gårdar är någonting han satsar på.