Kockarna i Stockholm

Gunnar Frykfors

gunnar_kock.jpgGrundare av Rent a Chef. Civilekonom i grunden och därefter gått den långa vägen för att bli kock.Jobbade för en projektbyrå i Nederländerna där han fick möjligheten att jobba på många olika restauranger, allt från brasserier till Guide Michelin restauranger i Belgien. Jobbade senare som köksmästare på en konferensgård på västkusten.

Flyttade till Stockholm 2004 och startade Rent a Chef Sweden AB. Specialist i på det franska och italienska köket med fisk som huvudingrediens.

Giorgio Monti

Kock GiorgioGiorgio har lång erfarenhet från ett flertal restauranger i Stockholm.Tog sin kockexamen 1985 och därefter jobbat på restauranger som Fjäderholmarnas krog, Sturecompagniet samt Sergel Plaza Hotel. Han har även jobbat åt Erik Lallerstedt på Eriks Bakficka samt Pica-Pica, där han tog mycket lärdom hur man sätter gästen i fokus samt får sina gäster att trivas på ett utomordentligt sätt.

Har även jobbat som lärare på Matpedagogerna vilket gör honom till en duktig pedagog. Under de senaste åren har han jobbat som köksmästare på Riddersviks Gård i Hässelby.

Johan Gustafson

Hyr en kock - JohanJohan Gustafson är 23 år och kommer ursprungligen från Nacka med bor för tillfället i Nynäshamn, där han 2003 var med och startade upp Nynäs Havsbad tillsammans med köksmästaren Jonas Fors. Johan brukar att spendera sina somrar på restaurang Kroken, som ligger central i småbåtshamnen i Nynäshamn.

Johan började sin restaurangutbildning på Stockholm Hotell och restaurangskola. Johan fick möjligheten att göra sin praktik på ”Restaurangen” samt Oaxen skärgårdskrog. Han även jobbat på Villa Källhagen samt Hasseluddens Teppan Yaki restaurang. De senaste åren spenderade han på ön Korsika samt i London för att bredda sina kockvyer. Johan ser Rent a Chef som ett möjligheternas företag där den ena dagen inte är lik den andra.

Han gillar den direkta kontakten med gästen och deras ibland roliga frågor kring mat och dryck. Han tycker om att hjälpa dem med tips och tricks kring mat, servering och ett vackert dukat bord. Johan tycker att Rent a Chef är ett roligt och annorlunda alternativ emot den vanliga restaurangbranschen.

Mats Westergren

kocksv.gifMats Westergren är här hörande i Stockholm men är lite av vår globetrotter med erfarenhet från kök i hela världen. Mats har arbetat på Nya Zeeland i 11 år och i Australien i 1,5 år. Andra platser Mats har varit på är Bermuda, Cypern, England, Schweiz och Libyen. Inriktningarna har varit olika från vingårdar, kryssningsfartyg, äldreomsorg, oljeplattformar, skolor, yachtklubbar till pensionat i Blå Bergen.

Mat är en av Mats passioner, hans främsta inriktning är det söta i livet; desserter och choklad. Mats lever efter ett speciellt citat efter Stephan Rössner i boken "Mat som medicin" och lyder följande:

"Livets mening kan ju rimligen inte vara att leva torftigt för att få förmånen att dö med normala blodvärden. Mat är livskvalitet, omtanke, njutning och kärlek och uttrycker därför så mycket mera än bara kalorier, vitaminer, mineraler och spårämnen."