Sommelier

Michael Mobach - Sommerlier Michael Mobach är en av få svenska sommelier som har erfarenhet av vinframställning. Erfarenheten fick han på vingården Terreno i Chianti Classico i Italien, där han arbetade under ett par år. Tjänsten fick han efter sin sommelierexamen från Grythyttans restauranghögskola.

Michael har lång erfarenhet av vinprovning, utbildning och matlagning. Han är en av eldsjälarna bakom Sveriges första vinotek, Terrenos Vinotek. Vinoteket slog upp dörrarna i Stockholm 2004 och har rönt stor uppmärksamhet i både press och TV och erhöll 2005 Elle ala carte´s "Guldvispen" för bästa koncept. Michael har medverkat i ett flertal TV- och radioprogram samt arbetat med aktiv matlagning och vinresor i Italien. Han har också erfarenhet av utbildning och vinkonsultation från Vinkällaren Grappe i Stockholm.

Michaels föreläsningar, provningar leds med stor inlevelse och hjärta långt ifrån fikonspråk och svåra termer.

Lite fakta om Michael:

- Fil.kand i företagsekonomi från Linköpings universitet
- Sommelierexamen från Grythyttans restauranghögskola
- Higher Certificate of Wine and Spirits (internationellt diplom i kunskapsnivå med sommelier)
- Vinarbetare och guide på vingården Terreno i Toscana
- Eldsjälen bakom Terrenos Vinotek, vinnare av Elle ala carte´s "Guldvispen" 2005
- Sommelier på Vinkällaren Grappe
- Köksmästare och sommelier på slottet Villa Val Lemme i Piemonte
- Mångårig erfarenhet av vinprovning, catering och matlagningskurser